Košarica 0 x

Kako produktivno vstopiti v jesen?🍂

Kako produktivno vstopiti v jesen?🍂

Poletje se bliža koncu in čas je, da svojo delovno vnemo vrnemo na svoje mesto. Da bo prehod v učinkovit delovni ritem čim lažji, s teboj delimo pet nasvetov za produktiven skok v september. 

1. Omisli si rokovnik

Načrtovanje ključno pripomore k večji produktivnosti, saj imaš s tem pregled nad vsemi obveznostmi, ki jih moraš opraviti in tistimi, ki si jih že opravil/a. Če si še vedno brez svoje desne roke (beri: rokovnika), sta ti na naših spletnih poličkah na voljo kar dva – Simplaner Lady Legend in Simplaner Schooler. 

2. Vzpostavi svojo jutranjo rutino

Vstajaj ob isti uri, nato pa začni dan s skodelico dobre kave/čaja in z zdravim zajtrkom. Jutro nadaljuj z aktivnostmi, ki te napolnijo, da bo tvoj dan ena sama pozitiva!

3. Pripravi si svoj delovni kotiček

Pisalna miza naj bo pred delom ali učenjem vedno pospravljena, na njej naj bodo le tiste stvari, ki jih zares potrebuješ. Delovni kotiček si nujno okrasi z motivacijskim opomnikom, ki te bo spodbudil k učenju/delu. 

4. Oblikuj svojo rutino učenja

Tako kot jutranja rutina, je pomembna tudi rutina učenja. Določi čas v dnevu, ki bo namenjen samo učenju in čas, ki bo namenjen samo počitku. Ko določiš čas učenja, je pomembno, da vse svoje misli usmeriš vanj (brez motečih faktorjev) in tako čas za učenje izkoristiš kar se da produktivno in učinkovito.

5. Ne pozabi nase in na svoje telo

Ravno toliko, kot je za uspeh pomembno trdo delo, je pomembna tudi dobra sprostitev, ki naj bo v čim bolj aktivni obliki. Predlagamo tebi ljubo telesno aktivnost, saj ti bo le ta dvignila nivo energije in zbistrila glavo.

Zdaj pa hitro v akcijo, da boš uspešno zakorakal/a v novo šolsko leto!

Za Simploo.si sem bila danes z vami Ivana iz @studijnipotica

Deli na: