Košarica 0 x

Kako uporabljati spominske (flash) kartice?🕵

Kako uporabljati spominske (flash) kartice?🕵

Imaš težave s pomnjenjem strokovnih pojmov, letnic, itd.? V današnji objavi z vami delimo rešitve in nasvete za uporabo t.i. spominskih (flash) kartic👇

Flash kartice oz. spominske kartice so pripomoček za učenje, ki si jih vsak lahko ustvari sam. Vse kar potrebuješ so kartonske kartice, ki jih lahko kupiš (oz. jih iz kartona izdelaš sam/a) in pisala. Primerne so predvsem za učenje določenih pojmov, letnic ali pa za učenje po metodi vprašanj in odgovorov.

1. Priprava materiala🙏

V učnem gradivu označi pojme, ki jih boš zapisal/a na spominske kartice in njihove definicije. Pomembno je, da definicije niso predolge, saj na spominskih karticah ni veliko prostora. Poskrbi, da boš zapisal/a bistvo.

2. Zapiši pojme✍️

Na sprednjo stran kartice zapiši pojme, letnice ali vprašanja. Napisano naj bo z veliko pisavo, da boš med učenjem hitro našel/a pojem, letnico ali vprašanje, ki ti dela preglavice. Zapišeš jih lahko z različnimi barvami ter na tak način sistematiziraš snov, ki se jo moraš naučiti.

3. Zapiši definicije⭐

Na zadnjo stran spominske kartice zapiši definicijo pojma, ki je zapisan na sprednji strani. Pri letnicah zapiši dogodek, ki je vezan na določeno letnico, pri vprašanju pa odgovor nanj. Definicija naj bo kratka in v njej naj bo zajeto bistvo.

4. Uporaba kartic🙌

Kartice uporabljaj pri učenju. Zloži jih po vrstnem redu snovi, saj bo to pripomoglo k dodatni sistematizaciji snovi.

Vedno najprej preberi sprednjo stran kartice, nato poskusi definirati pojem, povezati letnico z določenim dogodkov oz. odgovoriti na vprašanje, nato pa obrni kartico in preveri ali si razmišljal/a v pravi smeri.

5. Aplikacije za oblikovanje spominskih kartic📱

Spominske kartice lahko oblikuješ tudi v ”virtualni obliki”. Najpogostejša aplikacija, ki jo za to uporabljajo dijaki/študenti je Quizlet. Nekateri pa kartice ustvarijo tudi v Wordu. Uporabi način, ki je tebi najbolj pisan na kožo, saj bo tako uporaba kartic najučinkovitejša.

Za Simploo.si sem bila danes z vami Ivana iz @studijnipotica

Deli na: