Košarica 0 x

Kako uspešno zakorakati v novo leto?✨

Kako uspešno zakorakati v novo leto?✨

Čas neizbežno teče in leto 2021 se bliža h koncu. Preostali čas “starega leta” izkoristi za pripravo, da bo tvoj vstop v novo leto karseda uspešen. Izkoristi priložnosti, ki ti jih ponuja, da boš po preteku leta zadovoljen/a z doseženim. 

V decembrski blog objavi s tabo delimo nasvete, da boš čim bolj uspešno zakorakal/a v novo leto. Novo leto prinaša 365 dni in vsaj toliko priložnosti, da jih izkoristiš💪

1. Ustvari seznam svojih dosežkov

Pripravi svoj rokovnik in vanj zapiši vse dosežke, ki si jih dosegel/a v letu 2021. Ponavadi se vedno radi osredotočamo na prihajajoče dogodke, a če ne ceniš tega, kar si dosegel/a, ne boš nikoli cenil/a sebe in tega kar počneš. Vzemi si 30 minut časa in pobrskaj po svojem spominu. Zapiši vsaj 5 svojih dosežkov (dosežek je posledica dela, prizadevanja in tukaj ne gre samo za materijalne stvari).

2. Pospravi svoj dom

Morda se sliši hecno, a verjemi, da je še kako učinkovito. Čisti in urejeni prostori namreč omogočajo jasno razmišljanje, sprostitev in načrtovanje. Operi oblačila, pospravi omaro z oblačili in uredi svoj delovni prostor. Tako boš novo leto začel/a “v čistoči” in poln/a navdiha.

3. Oblikuj tablo vizij

Tabla vizij je vizualna predstavitev tvojih ciljev. Najprej moraš določiti cilje za prihajajoče leto, ki naj bodo kratkoročni, srednjeročni in dolgoročni. Nato poišči slike, citate, ilustracije in afirmacije, ki upodabljajo tvoje cilje. Sledi izdelava table za katero potrebuješ karton ali tablo iz plute ter lepilo. Lahko jo izdelaš tudi v Canvi in jo kasneje natisneš. Izdelano tablo vizij obesi na mesto, kjer jo boš videl/a večkrat na dan. Tvoji cilji bodo na ta način lažje postali resničnost.

4. Vzpostavi novo rutino

Novo leto je ravno pravi čas za vzpostavitev nove rutine. Če že imaš oblikovano rutino, dodaj samo kakšno novo navado. V primeru, da rutine še nimaš izoblikovane, je ravno pravi čas, da jo oblikuješ. V svojo rutino lahko vključiš pisanje dnevnika, meditacijo, pozitivne afirmacije, branje, itd.

5. Postavi si cilje in oblikuj akcijski plan

Vsak od nas ima cilje, ki jih želi uresničiti, a samo želja ni dovolj. Za uspešno uresničitev ciljev je potreben načrt. Najprej si zapiši cilje, ki naj bodo čim bolj konkretni in realni. Tako boš povečal/a možnost, da jih boš dejansko lahko uresničil/a. Za vsak cilj potrebuješ akcijski načrt (načrt kako boš cilje uresničil/a). Prav tako pa je pomembno, da si postaviš rok, do kdaj ga želiš uresničiti.

Za Simploo.si sem bila z vami Ivana iz @studijnipotica

Deli na: